15 mio. kr. til etableringen af et maritimt udviklingscenter i Helsingør

Tietgenfonden støtter U/NORDs skolebyggeri af et maritimt udviklingscenter på havnefronten i Helsingør, hvor erhvervsuddannelserne til bådebygger og sejlmager etableres i værftshallernes historiske rammer.

Nyhed

Nyt state-of-the-art-uddannelsessted i Helsingør

Uddannelsesinstitutionen U/NORD opfører et stort nyt udviklingscenter for Danmarks eneste maritime håndværksuddannelser, og det bliver med støtte fra Tietgenfonden, der netop har uddelt 15 millioner kroner til det nye state-of-the-art-uddannelsessted i Helsingør:

Det Maritime Udviklingscenter bliver et fyrtårn for de maritime håndværksfag. Det vil uden tvivl sætte spot på de mange spændende muligheder for uddannelse i topmoderne og historiske rammer på Kulturhavn Kronborg,"
siger Christine Paludan-Müller, der er uddelingschef i Tietgenfonden.

Med Det Maritime Udviklingscenter ønsker U/NORD at etablere et nyt fyrtårn inden for de tekniske erhvervsuddannelser, som med et stort fokus på innovation, bæredygtighed og godt håndværk inspirerer endnu flere til at blive faglærte.

"Det er fantastisk, at Tietgenfonden anerkender vores ønske om og behovet for at etablere et maritimt udviklingscenter i Helsingør, der kan uddanne endnu flere nye faglærte lige dér, hvor det sker med Kronborg, Museetfor Søfart, havnemiljøet og selvfølgelig Helsingørs borgere og besøgende lige ude foran, siger Flemming Zachariasen," der er direktør for uddannelsesinstitutionen U/NORD.

"Med et nyt uddannelsesmiljø for de maritime håndværksfag i Helsingør er det vores forventning, at vi kan styrke vores fremtidige elevoptag og fortsætte den flotte stigning af ansøgere til vores tekniske skoler: I år har vi haft det højeste antal ansøgere til vores tekniske erhvervsuddannelser nogensinde og godt 100 1. prioritetsansøgninger mere end i 2023".

Velkommen indenfor

Når Det Maritime Udviklingscenter står færdigt, er det Helsingør Tekniske Skole, U/NORD, der flytter ind med erhvervsuddannelserne til bådebygger og sejlmager.

Udviklingscenteret placeres i de historiske Skibsværftshallers Hal 19 på havnefronten og kommer til at rumme mere end 1.880 kvadratmeter med værkstedsfaciliteter.

Her kommer moderne teknologi, innovation og bæredygtighed til at mødes med traditioner og godt håndværk – og som noget helt unikt, bliver det muligt for offentligheden at kigge med, når de traditionsbundne erhverv udfoldes.

Vi vil gerne byde offentligheden indenfor, når vi uddanner nye faglærte til Det Blå Danmark. Skibsbyggeri og søfart er en af Helsingørs og Danmarks mest stolte traditioner, og derfor vil vi i samarbejde med Helsingør Kommune skabe et stærkt og bredt fællesskab omkring vores maritime uddannelser,"
siger Flemming Zachariasen.

U/NORD er blandt Nordsjællands største uddannelsesinstitutioner med erhvervsskoler, handelsskoler, handelsgymnasier, teknisk gymnasium, 10.klasse og et stort kursuscenter. I alt har mere end 4.500 elever og 6.000 kursister deres gang på U/NORDs uddannelser i Helsingør, Hillerød, Frederikssund og Lyngby.

Stor opbakning 

Projektet har allerede modtaget fondsstøtte fra:

A. P. Møller Fonden 33.000.000 kr.
Lauritzen Fonden 12.500.000 kr.
Orient’s Fond 5.000.000 kr.

 

Kort og kontant

Projektnavn

Det Maritime Udviklingscenter

Projektejer

U/Nord S/I

Projektperiode

2024-2026

Støttet med

15 mio. kr.

Samlet budget

84 mio. kr.

Få mere af vide

Cecilie Tørper Winström
Presseansvarlig
U/Nord S/I
9133 0030

Tilmeld nyhedsbrev

Nyt fra Tietgenfonden i din indbakke

Tietgenfondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor virkelyst og vækst er nøgleord. 
 
Vi fortæller om støttemuligheder, uddelinger, giver gode råd til ansøgere og deler projektfaglig viden. Vi skriver, når vi har relevant nyt.